Uluslararası Voleybol Federasyonu Rusya ve Belarus'un milli takım ile kulüplerine men cezası verdi
Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme çabalarının karşılığı gelmeye devam ediyor. Son olarak Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) ve Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV), Rusya ve Belarus'un milli takım ile kulüplerine uluslararası müsabakalardan men cezası verdi.
- Diğer Sporlar Haberleri
- 01 Mart 2022, 18:15:06, Güncelleme: 01 Mart 2022, 18:24:33

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) ve Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV), Rusya ve Belarus'un milli takım ile kulüplerine uluslararası müsabakalardan men cezası verdi.
Organizasyonların internet sitesinden yapılan açıklamada, Rusya ve Belarus'un milli takım, kulüp ile hakemlerinin uluslararası müsabakalara katılamayacağı belirtildi.
Plaj ve kar voleybolu sporcularının da organizasyonlarda yer alamayacağı kaydedildi.
Rusya ve Belarus Voleybol Federasyonu yetkililerinin ise CEV'deki üyeliklerinin askıya alındığı ifade edildi.
Ayrıca ağustos ve eylül aylarında düzenlenecek 2022 FIVB Dünya Erkekler Voleybol Şampiyonası ev sahipliğinin Rusya'dan alındığı bildirildi.
CEV, daha önce de Rusya'da müsabaka oynanmayacağını duyurmuştu.


DİĞER HABERLER
-
Milli sporcu Enes Özdemir, Ermenistan'da düzenlenen Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda kata kategorisinde altın madalya kazandı. -
Bisiklet sporunun en prestijli organizasyonlarından, bu yıl 108’ncisi düzenlenen İtalya Bisiklet Turu 2025'in (Giro d'Italia 2025) ikinci etabı Arnavutluk'un başkenti Tiran'da devam etti. -
2025 CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi Final Four’un 2’nci günüde 3’üncülük maçında Numia Vero Volley Milano ile karşılaşan temsilcimiz VakıfBank maçtan 3-1 mağlup ayrılarak turnuvayı 4’üncü sırada tamamladı. -
Son dakika spor haberleri: 60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu Hollandalı Wout Poels kazandı. Son etapta ise Matteo Malucelli birinci oldu.