Fransa'da PSG şampiyon ilan edildi
Son dakika haberine göre Ligue 1 yönetimi, bu sezonun sıralamasını olduğu gibi kabul ederek PSG’yi şampiyon ilan etti.
- Dünyadan Futbol Haberleri
- 30 Nisan 2020, 13:27:27, Güncelleme: 09 Haziran 2020, 17:54:22

Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını nedeniyle maçların iptal edilmesine karar verilen Fransa'da lider konumda bulunan PSG, şampiyon ilan edildi. Paris ekibi, ligin tescil edilmesiyle birlikte Fransa'daki 9. şampiyonluğunu kazandı.
Fransa'da ayrıca PSG, Marsilya, Rennes Şampiyonlar Ligi'ne; Lille, Reims ve Nice ise UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak. Puan cetvelinde son iki sırada yer alan Amiens ve Toulouse ise Ligue 2'ye düşürüldü.
Öte yandan 7. sırada yer alan Olympique Lyon ise gelecek sezon Avrupa kupalarında mücadele edemeyecek.


DİĞER HABERLER
-
La Liga 14. hafta maçında Leganes deplasmanına konuk olan Real Madrid'de milli yıldız Arda Güler maça ilk 11'de başladı. Arda maçta attığı bir çalımla tribünlerden büyük alkış topladı. İşte o anlar... -
İspanya Kral Kupası (Copa del Rey) yarı final rövanşında sahasında Real Sociedad'ı ağırlayan Real Madrid, 115. dakikada Arda'nın asistinde Rüdiger'in attığı golle final biletini kaptı. -
İngiltere Premier Lig'in 13. haftasında Liverpool sahasında konuk ettiği, Manchester City'i 2-0 mağlup etti ve en yakın takipçileriyle aradaki puan farkını 9'a çıkardı. -
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 6. haftasında Lille ile Sturm Graz arasındaki mücadele adeta bir gol düellosuna sahne oldu. Bol gollü mücadeleden galip ayrılan taraf 3-2'lik skorla Fransız ekibi oldu.