TRANSFER HABERLERİ | Fenerbahçe'ye tarihi fırsat! 40 milyon euro…

Fenerbahçe, mevcut sezonda hem Trendyol Süper Lig'de hem de Ziraat Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşmak için çalışmalarını sürdürürken gelecek sezonun da planlamasına başladı. Sarı-lacivertlilerde takımdaki mevcut isimlerin geleceği merak konusu. Bu doğrultuda Kanarya'nın yıldız golcüsü Youssef En-Nesyri hakkında flaş bir transfer iddiası ortaya atıldı. İşte detaylar... (FB SPOR HABERİ)

TRANSFER HABERLERİ | Fenerbahçe’ye tarihi fırsat! 40 milyon euro…

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe, Sipay Bodrum FK'yı deplasmanda 4-2 mağlup etti.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren goller 5. dakikada Milan Skriniar, 32. dakikada Oğuz Aydın, 36. dakikada Sebastian Szymanski ve 45. dakikada Talisca'da (P) geldi. Sipay Bodrum FK'nın gollerini ise 31. dakikada George Puşcaş (P) ve 85. dakikada Fredy kaydetti.

MAÇTA 2 KEZ PENALTI KARARI ÇIKTI

Sipay Bodrum FK-Fenerbahçe maçında hem ev sahibi hem de konuk ekip için birer kez penaltı kararı verildi. Karşılaşmanın 30. dakikasında Sipay Bodrum FK atağında ceza sahası içerisine çevrilen topa Anderson Talisca müdahale etti.

Karşılaşmanın hakemi Atilla Karaoğlan bu müdahalenin ardından VAR kontrolü sonrası penaltı noktasını işaret etti. Sipay Bodrum FK adına topun başına geçen George Puşcaş penaltıyı gole çevirerek maça dengeyi getirdi.

Maçtaki 2. penaltı kararı ise 44. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında topla ceza sahasına giren Mert Müldür'ün, Erkan Değişmez'in müdahalesiyle yerde kalmasının ardından verildi. Hakem Atilla Karaoğlan, penaltı noktasını gösterdi.

45. dakikada penaltı atışında topun başına geçen Talisca, meşin yuvarlağı ağlara göndererek Fenerbahçe adına farkı 3'e çıkaran golü kaydetti.

Bu karşılaşmayla birlikte Fenerbahçe, ligde 65 puana yükselerek lider Galatasaray'ı takibini sürdürdü.

PUAN FARKI 6'YA DÜŞTÜ

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray'ın Beşiktaş'a yenilmesiyle birlikte Fenerbahçe, sarı-kırmızılı ekiple arasındaki puan farkını 6'ya düşürdü.

Fenerbahçe, ligin 30. haftasında Trabzonspor'u konuk edecek. Sarı-lacivertliler, maç sayısını eşitleyeceği Galatasaray ile arasındaki puan farkını 3'e düşürmek için mücadele edecek.

Öte yandan Fenerbahçe'de gelecek sezonun transfer çalışmaları da başladı.

Sarı-lacivertliler, mevcut sezonda hem Trendyol Süper Lig'de hem de Ziraat Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşmak isterken gelecek sezon için takıma yeni katılacak isimler ve takımdaki mevcut isimlerin akıbeti de merak ediliyor.

Son olarak Kanarya'nın yıldız golcüsü Youssef En-Nesyri için İspanyol basınından flaş bir transfer iddiası gündeme geldi.

EN-NESYRI İÇİN TARİHİ RAKAM

Sezon başında Sevilla'dan Fenerbahçe'ye 19. 50 milyon euroluk bonservis bedeliyle transfer olarak sarı-lacivertlilerin tarihindeki en pahalı transfer olan Youssef En-Nesyri için Premier Lig ve Suudi Arabistan kulüplerinin devrede olduğu öne sürüldü.

Todofichajes'te yer alan haberde, Suudi Arabistan takımlarından Al-Nassr ve Premier Lig kulüplerinin Faslı futbolcu için Fenerbahçe'ye 40 milyon Euro'ya kadar ödeme yapabileceği yazıldı.

Transferin bu bedelle gerçekleşmesi durumunda En-Nesyri, Fenerbahçe tarihinin en pahalı satışı olacak.

Güncel piyasa değeri 24 milyon Euro olan En-Nesyri'nin Fenerbahçe ile 2029 yazına kadar sözleşmesi bulunuyor.

27 yaşındaki isim bu sezon Fenerbahçe formasıyla 43 maça çıkarken 26 gol, 6 asistlik performans gösterdi.

DİĞER HABERLER