LaLiga'dan Juventus'a flaş çağrı!
LaLiga, kulüp başkanı ve yönetim kurulu görevi bırakan Juventus'a acil sportif yaptırım uygulanmasını talep etti. LaLiga, yaklaşık 10 yıldır İspanyol futbol kulüplerinde uygulanan ekonomik kontrollerin Avrupa'daki tüm kulüpler için de geçerli olması gerektiğini ifade etti. İşte detaylar... | Son dakika spor haberleri
- Futbol Haberleri
- 30 Kasım 2022, 12:46:31

İspanya'da 1. ve 2. futbol liglerindeki kulüplerin bağlı olduğu LaLiga, yaptığı yazılı açıklamada, "Finansal sürdürülebilirlik, futbolun ticari işini korumak için çok önemlidir. Futbolumuza sahip çıkalım." diyerek, yaklaşık 10 yıldır İspanyol futbol kulüplerinde uygulanan ekonomik kontrollerin Avrupa'daki tüm kulüpler için geçerli olması gerektiğini vurguladı.
İtalyan mali polisi tarafından da soruşturulan Juventus'u UEFA Finansal Fair Play kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle nisan ayında UEFA'ya resmi olarak şikayet ettiğini de hatırlatan LaLiga, İtalyan kulübünü oyuncularının gerçek maaş bordrolarını ve çalışanlarının harcamalarını saklamak, transfer değerlerini gerçeğin üzerinde göstermekle suçladığını bildirdi.
İspanyol futbolunun önemli kurumlarından biri olan LaLiga, "Avrupa'da finansal olarak sürdürülebilir futbolu teşvik etmek amacıyla Juventus'a karşı bu şikayetlerini devam ettirdiğini ve yetkili makamlardan bu kulübe acil sportif yaptırımlar uygulamasını talep ettiğini" kaydetti.
LaLiga, nisan ayında UEFA'ya yaptığı şikayette Juventus dışında Manchester City ve Paris Saint Germain kulüplerini de UEFA Finansal Fair Play kurallarını çiğnemekle suçlamıştı.
ANDREA AGNELLI VE YÖNETİM KURULU İSTİFA ETMİŞTİ!
Juventus Kulüp Başkanı Andrea Agnelli ve yönetim kurulu, kulübün 2019-2020 ve 2020-2021 dönemi mali hesaplarının Torino Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla başlatılan bir soruşturmayla incelenmesinin ardından istifa etmişti.
DİĞER HABERLER
-
Ukrayna Ligi ekiplerinden Shakhtar Donetsk, teknik direktörlük görevine Arda Turan'ın getirildiğini açıkladı. 38 yaşındaki teknik adam, Ukrayna ekibi ile iki yıllık anlaşma sağladı. -
1556 nüfuslu köyün takımı 3. Lig'e yükseldi.Suvermez Kapadokya gelecek sezon 3. Lig'de mücadele edecek. İşte detaylar... -
İspanya'nın Barcelona Kulübü, yıldız futbolcusu Lamine Yamal'ın sözleşmesini 30 Haziran 2031'e kadar uzattı. -
A Milli Takımı'mızın yıldız ismi Arda Güler'in Real Madrid'deki geleceği Xabi Alonso'nun imza töreninin ardından resmen ortaya çıktı. İşte İspanyol basınında yer alan Xabi Alonso-Arda Güler görüşmesindeki o detay... | Son dakika spor haberleri...