GALATASARAY TRANSFER HABERLERİ: Okan Buruk istedi yönetim alıyor! Kulübüyle görüşmeler başladı
Spor Toto Süper Lig'de lider konumda bulunan Galatasaray, gelecek yılların da planlamasını şimdiden yapmaya başladı. Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Okan Buruk'un defansif bir orta saha talep etmesi sonucu yönetim harekete geçti. İşte Buruk'un istediği o isim ve detaylar... | Galatasaray transfer haberleri (GS spor haberi)
- Galatasaray Haberleri
- 29 Mart 2023, 06:40:40

Galatasaray'da yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

Sezonu şampiyon olarak tamamlamayı hedefleyen ve adını yeniden Şampiyonlar Ligi'ne yazdırmak isteyen sarıkırmızılılar, transfer çalışmalarına şimdiden başladı.
Teknik direktör Okan Buruk'un isteği üzerine takıma defansif orta sahasına alınması planlanıyor.
Gelecek sezon orta sahada sıkıntı yaşamamak için bu bölgeye bir takviye yapmayı planlayan Sarı-kırmızılı takım, aradığı oyuncuyu ise Portekiz Ligi'nde buldu.
PORTEKİZ BASINI DA YAZDI
Cimbom'un bu sezon Boavista büyük bir çıkış yakalayan Gaius Makouta'ı istediği belirtildi.
Fotomaç'ın Portekiz basınından derlediği haberine göre; Galatasaray'ın Kongolu yıldızla ile yakından ilgilendiğini yazdı.
Oynadığı futbolla bu sezon Boavista'nın hocası Petit'nin vazgeçilmez ismi konumuna gelen 25 yaşındaki Makouta, şu ana kadar toplam 29 maçta forma giydi, 4 asistlik skor katkısı yaptı.
Fransa'da Beaumont'ta dünyaya gelen futbolcu, düzenli olarak Kongo Milli Takımı forması da giyiyor.
İLK KEZ
Gaius Makouta, transferin gerçekleşmesi durumunda Galatasaray tarihine geçerek sarı-kırmızılılarda oynayan ilk Kongolu futbolcu olacak.
178
Kariyeri boyunca çıktığı 178 karşılaşmada 18 gol attı, 18 de asist yaptı. Transfermarkt değeri şu an 2 milyon euro... Ama gelecek yıl daha da yüksek bir miktara yükseleceği belirtiliyor.
KİMDİR?
Fransa altyapısı sonrası İrlanda ve Yunanistan'da kısa süre forma giyen Makouta, 2017'de Covilha'ya transfer olarak Portekiz'e geldi.
Braga B ve Bulgaristan'da Beroe maceraları yaşayan Gaius Makouta, 2021'de 300 bin euro bonservis bedeli karşılığında Boavista kadrosuna katıldı.
Süper Lig'de lider konumda bulunan Galatasaray'da tek hedef sezon sonu şampiyonluk.
Sarı kırmızılılarda bir yandan ise gelecek sezonun transfer çalışmaları devam ediyor.
Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da yapılan transfer hamleleri ise büyük bir merakla takip ediliyor.
DİĞER HABERLER
-
Galatasaray'da önemli gelişmeler yaşanıyor. Son olarak sarı-kırmızılı ekibin Corendon Alanyaspor maçını kazanmasına rağmen kötü performansı eleştirilerin hedefi olmuştu. Bu eleştiriler doğrultusunda Okan Buruk flaş bir karar aldı. İşte detaylar... (GS SPOR HABERİ) -
Galatasaray'da yeni sezonda istediği süreleri bulmakta sorun yaşayan ve beklentilerin altında kalan o isim için Bundesliga'dan 3 takımın talip olduğu öğrenildi. İşte o isim ve detaylar... (GS SPOR HABERİ) -
Galatasaray'da yeni sezon için transfer çalışmaları devam ediyor. Savunmaya muhakkak bir takviye yapmak isteyen sarı-kırmızılılar, ara transfer döneminde gündemine gelen Strahinja Pavlovic'i transfer listesinde tutmaya devam ediyor. İşte detaylar... (GS SPOR HABERİ) -
Son dakika spor haberleri: Galatasaray'da Alanyaspor karşısında alınan galibiyet moralleri yerine getirdi. Sarı-kırmızılılarda şimdi ise maddi konuda bir kriz ortaya çıktı. Başkan Dursun Özbek ve ekibi UEFA'dan gelen talp doğrultusunda zora girdi. İşte ayrıntılar... GS SPOR HABERLERİ