İyi karpuz nasıl seçilir, güzel karpuz nasıl belli olur? İşte tatlı ve sulu karpuz seçmenin püf noktası!
Güzel karpuz seçmek isteyen vatandaşlar, yaz aylarının da gelmesiyle birlikte iyi bir karpuz seçmenin püf noktalarını araştırmaya başladı. Peki, iyi karpuz nasıl anlaşılır, karpuz alırken nelere dikkat etmek gerekir? İşte karpuz seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar...
Yaz aylarının en sevilen lezzetlerinden karpuzu seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar vatandaşlar tarafından araştırılmaya başladı. Hem taze hem tatlı bir karpuz yemek isteyenler, 'taze karpuz nasıl anlaşılır, nasıl güzel karpuz seçilir?' sorularının cevabını arama motorlarında sorgulamaya devam ederken; karpuz seçerken dikkat edilmesi gerekenler haberimizde...
ALTI SARI KARPUZLARA DİKKAT!
Karpuzun rengi oldukça önem taşır, alacağınız karpuzun alt kısmı ne kadar sarı renkte olursa; karpuz bir o kadar lezzetli ve sulu olur.
Karpuzun altındaki sarı renk, karpuzun olgunlaşma seviyesini de belirttiğinden alt kısmı en sarı olan karpuzu almanız tavsiye edilir.
ÇATLAK İZLERİ BİR İŞARET
Bilinenin aksine, karpuzun üzerindeki çatlaklar ve minik kahverengi noktalar, karpuzun doğru karpuz olduğunu belli etmektedir. Bu nedenle, seçtiğiniz karpuzda çatlak izi ve lekeleri en fazla olanı tercih etmeniz gerekir.
'KARPUZUN CİNSİYETİ OLUR MU?' DEMEYİN
Her ne kadar karpuzlar boyutuna göre değerlendirilse de, karpuz yetiştiricileri, karpuzları cinsiyetine göre ayırt eder. Uzun ve oval olan karpuzlar erkek, daha minik ve yuvarlak karpuzlar ise dişi olarak bilinir. Erkek karpuzlar sulu, dişi karpuzlar ise tatlı olur.
KARPUZUN AĞIRLIĞI ÖNEMLİ
Alınacak karpuzun ağırlığının boyutundan çok daha fazla olması oldukça önemlidir. Ağırlığı olan karpuzlar genellikle daha tatlı olur.
karpuz nasıl seçilir
KARPUZUN SAPI ÖNEMLİ
Karpuzun sapının ne kadar kuru olup olmadığıdır, karpuzun sapı kurumuşsa, bu olgun bir karpuza işaret edecektir fakat tamamen kuru bir sap karpuzu beklemiş ve tazeliğini kaybetmiş olabileceğine de işaret eder. Karpuzun sapı yeşil renkte ve kurumamışsa, karpuz olması gerekenden erken bir vakitte toplanmış, bu karpuzun tadının az olabileceği ihtimalini taşır.