aspor-logo

Fish and Chips nasıl yapılır? Fish and Chips nedir, hangi balıktan yapılır, malzemeleri neler? PRATİK FISH AND CHIPS TARİFİ!

İngiltere'ye ait lezzetlerden biri olan fish and chips, Birleşik Krallığı'n gözde tariflerindendir. Birçok ülkede tüketilen ve oldukça sevilen fish and chips'i, evde hazırlamak da mümkündür. Peki, fish and chips (kızarmış balık ve patates) nasıl yapılır, tarifi nedir? İşte fish and chips (kızarmış balık ve patates) tarifi, yapılışı, malzemeleri ve püf noktası!

Giriş Tarihi: 16.12.2022 15:39 Güncelleme Tarihi: 16.12.2022 15:39

Fish and chips, mezgit, levrek gibi beyaz etli ve fileto çıkartılabilen balık çeşitleriyle hazırlanmaktadır ve tartar sos ile servis edilmektedir. Peki, çıtır lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olan pratik fish and chips (kızarmış balık ve patates) tarifi, yapılışı, malzemeleri ve püf noktası haberimizde...

FISH AND CHIPS TARİFİ

Fish and Chips İçin Gerekli Malzemeler

Kaplama harcı için:

Kızartmak için:

Tartar sos için:

FISH AND CHIPS TARİFİNİN PÜF NOKTASI NEDİR?

Dış harçta kullanacağınız tüm malzemelerin (un ve mısır nişastası da dahil) soğuk olması, kaplamayı daha çıtır ve kabarık hale getirecektir. Bu şekilde soğuk harç ile kaplanan balıklar kızgın yağda yağ çekmeyecektir.

FISH AND CHIPS PİŞİRME ÖNERİSİ

FISH AND CHIPS NASIL YAPILIR? ADIM ADIM FISH AND CHIPS YAPILIŞI

TARTAR SOS YAPIMI:

Uç kısımlarını kestiğiniz salatalık turşularını küçük küpler halinde kesin. Dereotu ve kapari çiçeklerini incecik kıyın. Süzme yoğurt, mayonez, limon suyu, tuz ve doğranmış tüm malzemeleri küçük bir kapta karıştırın.

Servis tabağına aldığınız kızarmış balık ve patatesleri, tartar sosla birlikte bekletmeden servis edin.

Afiyet olsun.

DİĞER HABERLER