Etli kuru fasulye nasıl yapılır? | Kuru fasulye tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir?

Türk mutfağının vazgeçilmez yemeği, hem pratik yapımı hem de nefis tadıyla büyük küçük herkesin sevdiği etli kuru fasulye tarifi, en sık araştırılan tarifler arasında ilk sıraya yükseldi. Yemeğe nefis etli fasulye yapmak isteyenler için Etli kuru fasulye nasıl yapılır? | Kuru fasulye tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir? sorularının cevabını haberimizde derledik. İşte detaylar...

KURU FASULYE TARİFİ | Mütevazı sofraların vazgeçilmez yemeği olan, kolay yapımı ve lezzetiyle büyük küçük herkesin sevdiği, hem yemek olarak tüketilebilen hem de piyazıyla meze olarak mideleri şenlendiren kuru fasulyenin tarifi arama motorlarında sıklıkla araştırılıyor. En güzel kuru fasulyeyi yapmak isteyenler için biz de haberimizde Kuru fasulye nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası nedir? sorularını cevapladık. İşte detaylar...

ETLİ KURU FASULYE NASIL YAPILIR?

Malzemeleri

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 300 gr dana kuşbaşı et
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • Tuz
  • 4, 5 -5 bardak sıcak su
  • Çok az sıvı yağ
  • 1 tane küp şeker

Yapılışı

  • Kuru fasulyeyi akşamdan soğuk suyla ıslatıyoruz, ertesi gün suyunu süzüp bolca yıkıyoruz.
  • Diğer taraftan etleri biraz sıvı yağ eklediğimiz düdüklü tencerenin içine alıyoruz ve harlı ateşte rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Kavrulduğunda kuru fasulyeyi içine ekliyoruz.
  • Üzerine soğan ve biberi de doğrayıp salçaları da ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Suyunu da fasulyelerin üzerini biraz geçecek kadar yaklaşık 4,5 -5 bardak kadar sıcak suyu ekliyoruz.
  • Tuzunu ve şekerini de atıp karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
  • Harlı ateşte düdük ötene kadar daha sonra ise düdüğünü indirip orta ateşte 30 dk. kadar pişiriyoruz.
  • Pişme süresi fasulyenin tazeliğine bağlı değişebilir.
  • 30 dakikadan sonra bir kontrol etmekte fayda var. Pişmemişse yeniden biraz daha kaynatabilirsiniz.

ETLİ KURU FASULYE PÜF NOKTALARI

  • Kuru fasulyeleri bir gece önceden mutlaka suda bekletmelisiniz.
  • Kuru fasulyeleri eklemeden önce etin iyice kavrulması gerekir.
  • Normal tencere yerine düdüklü tencere kullanarak yemeğin pişme süresini kısaltabilirsiniz.
  • Kuru fasulye yaparken kuşbaşı et kullanmak istemiyorsanız yemeği sucuklu da yapabilirsiniz.

DİĞER HABERLER

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.