Soğan Kebabı nasıl yapılır? | Soğan kebabı tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir?

Türk mutfağının en sevilen tadı, büyük küçük kimsenin vazgeçemediği lezzet olan soğan kebabı, arama motorlarında sıklıkla araştırılıyor. Evde kolay ve pratik şekilde soğan kebabı yapmak isteyen vatandaşlar için Soğan Kebabı nasıl yapılır? Soğan kebabı tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir? sorularının cevabını haberimizde derledik.

SOĞAN KEBABI NASIL YAPILIR? | Büyük küçük herkesin en sevdiği Türk mutfağı lezzetlerinden olan soğan kebabını evinde yapmak isteyen vatandaşlar, bu benzersiz lezzetin tarifini araştırıyor. Peki Soğan Kebabı nasıl yapılır? | Soğan kebabı tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir? İşte damak çatlatan soğan kebabı tarifi...

EVDE SOĞAN KEBABI NASIL YAPILIR?

SOĞAN KEBABI MALZEMELERİ

  • 2 kg kebaplık soğan (arpacık)
  • 800 gr yağlı kıyma
  • Yarım su bardağı nar ekşisi sosu
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 1,5 su bardağı su

SOĞAN KEBABI YAPILIŞI

  • Soğanlarımızın iki ucunu kesiyoruz ve bol suda yıkıyoruz.
  • Dıştan bir zar kabuğu soyulacaktır. Tamamen soyulmamasına dikkat edin, kurumaması için kabuklar gerekli.
  • Kıymamızın içine biraz tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyerek yoğuralım.
  • Soğanları fotoğrafta görüldüğü gibi tepeden aşağı doğru keselim; midye gibi açılıncaya dek.
  • Kıymalardan küçük küçük toplar yapıp, soğanlarımızın aralarına yerleştirelim.

  • Sonra da tüm soğanları tepsiye yan yana dizelim.
  • Bir bardak suya biraz tuz ilave edip tepsinin üzerine gezdirelim.
  • 200 derece fırında yarım saat pişirelim.
  • Yarım su bardağı nar ekşisi sosuna yarım su bardağı su ekleyerek karıştıralım ve fırındaki yemeğimizin üzerine gezdirelim.
  • Yarım saat daha 200 derecede pişirelim.
  • Lavaş ve piyazla, yanında bir bardak ayranla servis edebilirsiniz.

SOĞAN KEBABI PÜF NOKTALARI

  • Gaziantep usulü soğan kebabının en kendine has yanı tarifinde nar ekşisi kullanılmasıdır. Sosunda nar ekşisi kullanmayı ihmal etmeyin.
  • Tarifindeki köfteler yağlı kıyma ile hazırlanıyor. Dilerseniz kuzu kıyma kullanarak lezzeti daha da artırabilirsiniz.

~AFİYET OLSUN~

DİĞER HABERLER

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.