Elmalı Strudel nasıl yapılır? | Elmalı strudel tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir?

Milföy hamuruna sarılı elmalı iç harcı ile damak çatlatan Viyana turtası elmalı strudel, son zamanlarda sıklıkla araştırılıyor. Evde çıtır çıtır bir turta yapmak isteyenler arama motorlarında elmalı strudel nasıl yapılır? sorusunun cevabını araştırırken elmalı strudel tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını haberimizde derledik.

ELMALI STRUDEL TARİFİ | Çıtır milföy hamuruyla elmalı turta lezzetini birleştiren Viyana turtası elmalı strudel, son zamanların en sık araştırılan tatlı tarifleri arasındaki yerini aldı. Arama motorlarında araştırılan Elmalı Strudel nasıl yapılır? | Elmalı strudel tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir? sorularının cevabını sizler için haberimizde derledik. İşte elmalı strudel tarifi...

ELMALI STRUDEL NASIL YAPILIR?

ELMALI STRUDEL MALZEMELERİ

  • 1 adet dikdörtgen şeklinde milföy hamuru (bulamayanlar 5-6 adet hazır baklava hamuru)
  • 1 adet elma
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • Yarım çay bardağı ceviz, fındık, badem (hepsi karışık olabilir ya da bir çeşit)
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri İçin:

  • Pudra şekeri

ELMALI STRUDEL YAPILIŞI

  • İlk önce kuru yemişler bıçakla iri şekilde doğranır. Kuru üzüm üzerine sıcak su konularak şişmesi için bekletilir.
  • Elma küçük küpler şeklinde doğranır ve üzerine 2 kaşık toz şeker eklenerek, suyunu çekene kadar ocakta pişirilir.
  • Suyunu çekince içerisine kuru yemişler eklenir.
  • Tarçın ve suyu süzülen üzümler eklenerek karıştırılır ve 10 dakika soğuması için bekletilir.
  • Daha sonra milföy hamurunun üzerine biraz galeta unu serpilir.
  • Hazırlanan elmalı karışım kısa kenara konulur ve çok sıkmadan rulo yapılır.
  • Rulonun kenar kısımları alta kıvrılır. (İç malzemesinin akmaması için)
  • Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır ve üzerine bıçakla verev şeklinde fazla alta inmeden kesikler yapılır.
  • Yumurta sarısı sürülür ve 200 derece ısıtılmış fırına sürülür ve fırın 180 dereceye düşürülür, kızarana kadar pişirilir.
  • Üzerine pudra şekeri serpilir ve ılık ya da soğuk şekilde, isteğe bağlı olarak dondurma ile servis yapabilirsiniz.

ELMALI STRUDEL PÜF NOKTALARI

  • Milföylere daha kolay şekil verebilmek için buzluktan çıkardıktan sonra biraz çözünmesini beklemelisiniz.
  • Hazırladığınız elmalı harcı milföye sarabilmek için harcın soğumuş olması gereklidir.

DİĞER HABERLER

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.