Şaşlık kebabı nasıl yapılır? | Şaşlık tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir?

Kebap denilince akla gelen ilk lezzetlerden olan, kuzu etinin muhteşem sosla buluşmasıyla tüm et severlerin gönlünü fetheden şaşlık kebabının tarifi, arama motorlarında en sık araştırılan konular arasındaki yerini aldı. Evinde şaşlık kebabı yapmak isteyenlerin araştırdığı Şaşlık kebabı nasıl yapıl��r? Şaşlık tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir? sorularının cevabını haberimizde derledik. İşte en güzel şaşlık tarifi...

ŞAŞLIK TARİFİ | Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerinin şişe geçirilmesiyle yapılan ve isminin şişlik kelimesinden türediği düşünülen şaşlık kebabını bir kez deneyenler, bir daha bu lezzetten vazgeçemiyor. Türk mutfağının vazgeçilmez yemeği olan, turistlerin gözbebeği ve Türkiye denilince akla gelen yemekler arasında ilk sırada yer alan kebabı bir de şaşlık denemek isteyenler arama motorlarında Şaşlık kebabı nasıl yapılır? | Şaşlık tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir? sorularının cevabını araştırıyor. İşte şaşlık kebabı tarifi...

İŞTE KRİZİN PERDE ARKASI! 👀

ŞAŞLIK KEBABI NASIL YAPILIR?

ŞAŞLIK KEBABI MALZEMELERİ

  • 600 gr. kuzu küşleme
  • 2-3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı krema
  • 4 yemek kaşığı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2' şer dal taze kekik ve biberiye
  • 2 pinç kuru biber
  • Su ve Ayçiçek yağı

ŞAŞLIK KEBABI YAPILIŞI

  • Etler ve soğanlar halka şeklinde dilimlenir.
  • Etlerin biraz daha ince olmasına dikkat edilir.
  • Dilimlenen et ve soğanlar şişe geçirilir, biraz yassı hal alması için elle ezilir.
  • Et şişler az yağlanarak isteğe göre pişirilir.

Sosu için:

  • Yağ ve un kahverengi olana kadar kavrulur.
  • Azar azar su ilave edilir.
  • Kıvama gelene kadar kısık ateşte karıştırılır.
  • Soya sosu eklenir ve krema azar azar ilave edilir.
  • Kısık ateşte pişirilmeye devam edilir.
  • Önceden kıyılan kekik ve biberiyeler içine atılır, pişirilen etlerin üzerine ilave edilerek servis edilir.

ŞAŞLIK KEBABI PÜF NOKTALARI

Etin daha yumuşak olması için bir gün önceden bol zeytinyağı veya sıvı yağda bekletebilirsiniz.

~~AFİYET OLSUN~~

DİĞER HABERLER

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.