Senegal Ceebu Jen nasıl yapılır? | Ceebu Jen (Thieboudienne) tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir?
Senegal'den tüm dünya mutfağına yayılan domatesli pilav üstü balık olarak bilinen Ceebu Jen ya da diğer adıyla Thieboudienne, en sık araştırılan yemek tarifleri arasındaki yerini aldı. Aynı zamanda Senegal'in milli yemeği olan ve Afrika'nın her yerinde farklı malzemelerle zenginleştirilen Ceebu Jen'in tarifini haberimizde derledik.
- Haberler Haberleri
- 23 Kasım 2022, 00:01:11, Güncelleme: 23 Kasım 2022, 00:01:11
SENEGAL CEEBU JEN NASIL YAPILIR? | Senegal'in milli yemeği Ceebu Jen, birçok ülkede sıklıkla tüketilen ve sevilen bir yemek olması sebebiyle Batı Afrika'dan çıkıp dünya mutfağında yerini bulmuş bir yemek çeşididir. Yapımı biraz zahmetli olan ancak tadanların yemeye doyamadığı Ceebu Jen yemeği hakkında arama motorlarında araştırılan Ceebu Jen (Thieboudienne) tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir? sorularının cevabını sizler için derledik. İşte detaylar...
SENEGAL THİEBOUDİENNE NASIL YAPILIR?
CEEBU JEN MALZEMELERİ
- 1/2 su bardağı kırık pirinç
- 4 büyük parça beyaz balık veya orfoz
- 3 domates
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 1 demet maydanoz ezilmiş
- 1 büyük havuç soyulmuş ve orta boy parçalar halinde kesilmiş
- 1 tatlı patates soyulmuş ve büyük parçalar halinde doğranmış
- 1 büyük doğranmış soğan
- 4 diş ince doğranmış sarımsak
- 1 küçük patlıcan dilimlenmiş
- 4 parçaya kesilmiş 1 küçük lahana
- 1/2 su bardağı fıstık yağı
- 2 bulyon küpü
- 4 defne yaprağı
- 1 çorba kaşığı nététou
- 2 yemek kaşığı füme balık kıyılmış veya öğütülmüş
- 2 adet habanero biber, çekirdeksiz ve küp küp doğranmış.
- 1 yemek kaşığı karabiber
- Tuz
- 4 bamya
- 6 su bardağı sıcak su
CEEBU JEN YAPILIŞI
Balık için:
Bir mutfak robotunda veya havanda, maydanozu, sarımsağı, 1 bulyon küpünü, biraz tuz ve karabiber ve bir kaşık yağı karıştırın veya ezin. Balığın etindeyse yarıkları kesin ve püreyi içine doldurun veya filetoları püre ile karıştırın ve birkaç saat buzdolabında saklayın.
Domates sosu için:
Yağı orta ateşte ısıtın ve soğan, domates, salça, karabiber ve kalan sarımsağı ekleyin. Ardından 15 dakika kızartın.
Doldurulmuş veya marine edilmiş balıkları domates sosuna ekleyin. Bulyonu, defne yapraklarını, nététou'yu, tütsülenmiş balıkları, habaneros'u ve 1 bardak suyu ekleyin. Balık parçaları tamamen pişene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Balık parçalarını çıkarıp bamya dışındaki tüm sebzeleri 1 su bardağı su ile ekleyin ve sebzeleri yaklaşık 25-30 dakika pişene kadar pişirin. Sebzeleri çıkarmadan önce yumuşak olduğundan emin olmalısınız, ancak fazla pişmemeye dikkat edin. Sonra sebzeleri çıkarın ve bamyayı suyla ekleyin. Bamyayı çıkarmadan 5 dakika daha fazla pişirin
Pilav için:
Pirinci kısık ateşte pişirin, sık sık karıştırın ve yumuşayana kadar pişirin. Pilav iyice pişince servise hazır hale gelir. pirinci güzel bir tabağa koyun ve üzerine sebze ve balığı yerleştirin.
~~ AFİYET OLSUN ~~
DİĞER HABERLER
-
Dolar, Euro, Sterlin'in Türk Lirası karşısındaki değeri ile gram, çeyrek ve yarım altın fiyatlarını öğrenmek isteyen vatandaşlar arama motorlarında 5 Kasım Salı 2024 döviz kurları ne kadar? Dolar - Euro - Sterlin kaç TL? sorularının cevabını araştırıyor. İşte canlı altın fiyatları ve döviz kuru detayları haberimizde... -
Milli Piyango İdaresi'nce salı, perşembe ve pazar günleri olmak üzere haftada 3 kez gerçekleştirdiği Süper Loto heyecanı devam ediyor. Şans oyunlarını takip eden vatandaşlar, "5 Kasım Salı Süper Loto çekiliş sonuçları' aramaları yapıyor. İşte Süper Loto sonuçları 5 Kasım Salı şanslı numaraları... -
Bu çorbayı içerseniz çok zor hasta olursunuz!