DENIZ ÜRÜNLÜ TAGINE (TAJİN) TARİFİ - Evde deniz ürünlü Tagine yapılışı, malzemeleri ve püf noktaları...

Fas mutfağından tüm dünyaya yayılan Tagine, lezzetiyle damak çatlatmaya devam ediyor. Deniz ürünlü Tagine tarifi vatandaşlar tarafından en sık araştırılan konular arasında yerini alıyor. İşte deniz ürünlü Tagine tarifinin malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...

DENIZ ÜRÜNLÜ TAGINE TARİFİ - Fas mutfağına ait meşhur yemeklerden biri olan Tagine, ağızda dağılan kıvamı ile tadını damakta bırakıyor. Deniz ürünlü Tagine tarifi vatandaşlar tarafından en sık araştırılan konular arasında yerini alıyor. Peki Tagine nasıl yapılır? İşte Tagine tarifinin malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...

DENIZ ÜRÜNLÜ TAGINE NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

  • 2 adet büyük tahılla beslenen tavuk budu
  • 1/2 büyük İspanyol soğanı
  • 1 diş sarımsak, doğranmış
  • 25 ml (1 1/2 yemek kaşığı) zeytinyağı
  • 2 ml (1/4 çay kaşığı) öğütülmüş kimyon
  • 2 ml (1/4 çay kaşığı) kırmızı biber
  • 1 küçük tutam Espelette biberi
  • Birkaç parça safran
  • 315 ml (1 1/4 bardak) su veya beyaz şarap (veya her ikisinin karışımı)
  • 1 ağaç kavunu konfit
  • 9 adet çekirdekleri çıkarılmış büyük yeşil zeytin
  • 15 ml (1 yemek kaşığı) kişniş, doğranmış
  • 15 ml (1 yemek kaşığı) maydanoz, doğranmış
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber

Yapılışı:

  • Konveksiyonlu fırını 200°C'ye (400°F) veya geleneksel fırını 230°C'ye (450°F) önceden ısıtın.
  • Bagetlerin uçlarını tavuk uyluklarından kesin. Kümes hayvanlarını tuzlayıp karabiberleyin. Bir tavada biraz zeytinyağında kavurun. Kitaba.
  • Soğanı ince yarım halkalara dilimleyin. Tavuğu pişirmek için kullandığınız tavada sarımsakla birlikte kızartın. Baharatları ekleyip iyice karıştırın.
  • Her şeyi bir tagine koyun, tavuk seviyesinin hemen altına ulaşacak kadar su (şarap) ekleyin ve üzerini kapatın. 1 saat pişirin.
  • Tavuk pişerken limonu dörde bölün, posayı çıkarın ve sadece kabuğunu bırakın. Kabuğu dilimleyin ve zeytinleri yuvarlak dilimleyin.
  • Tagini fırından çıkarın. Limon dilimlerini ve zeytinleri ekleyin. Et suyu çok azalmışsa biraz su dökün.
  • Cildin kızarması için 220°C (425°F) sıcaklıkta 30 dakika boyunca kapağı açık pişirmeye devam edin.
  • Kapağı tekrar taginin üzerine yerleştirin ve servis edilmeye hazır olana kadar fırında 250°F (120°C) sıcaklıkta bırakın.
  • Servis yaparken kişniş ve maydanozu ekleyip, buğday irmiği ile servis yapın.

AFİYET OLSUN

DİĞER HABERLER

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.