DOLDURUŞA GELEN BÖREK TARİFİ - Dolu iç harcıyla damakta tadını bırakan Dolduruşa gelen börek, büyük küçük herkesin vazgeçemediği tatlardan oluyor. Dolduruşa gelen börek son zamanların en sık araştırılan tarifleri arasında yerini aldı. Peki doyuruculuğuyla deneyenlerin vazgeçemediği Dolduruşa gelen börek nasıl yapılır? İşte malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
Dolduruşa Gelen Börek nasıl yapılır?
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 adet rendelenmiş kabak
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 1,5 çay kaşığı karbonat
- 1 demet doğranmış maydanoz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
- Geniş bir kasede yumurta, sıvı yağ ve sütü köpürene kadar çırpın.
- Üzerine unu ilave edip tekrar karıştırın.
- Kabak, rendelenmiş beyaz peynir, karbonat ve maydanozu ekleyip boza kıvamında bir hamur elde edene kadar karıştırın.
- Kabak suyunu bırakınca, unu eklediğiniz zamanki halinden biraz daha yumuşak bir hamur olacaktır.
- Kabak yeterince suyunu salmazsa biraz süt ilavesiyle boza kıvamında bir hamur elde edebilirsiniz.
- Hazırladığınız hamuru yağlanmış bir fırın kalıbına dökün ve üzerini düzeltin.
- Yumurta sarısını hamurun tüm yüzeyine fırça ile sürün. Üzerine bolca susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak servis edin
AFİYET OLSUN