BALIK BURGER TARİFİ - Balık severlerin vazgeçemeyeceği tarif Balık burger, son zamanların en çok araştırılan tarifleri arasında yerini aldı. Peki balık burger nasıl yapılır? İşte malzemeleri, yapılışı, püf noktaları...
Balık burger nasıl yapılır?
Malzemeleri:
Balık Kaplaması İçin:
- 1 su bardağı un
- 1 tutam tuz
- 1 şişe maden suyu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 6 adet buz
- 2 adet levrek fileto
Kızartmak İçin:
- 2 su bardağı ayçiçek yağı
Sosu İçin:
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığıacı sos
- 1 yemek kaşığı sirke
- 5 adet kornişon turşu
- 1 avuç dereotu
Burger Ekmeği İçin:
- 330 gram un
- 1 tutam tuz
- 150 gram süt (oda sıcaklığında)
- 30 gram şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 adetyumurta (orta boy)
- 70 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
Süslemek İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı susam
Yapılışı:
Balık Hazırlanışı:
- Balık filetoları ikişer eşit parçaya kesin ve varsa kılçıklarını alın.
- Un, tuz, maden suyu ve sirkeyi karıştırın. Buzları ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Balıkları harca batırın. Fazlasını süzün. Kızgın yağda arkalı önlü 4-5 dakika pişirin.
Sos Hazırlanışı:
- Turşu ve dereotunu ince ince kıyın.
- Bir kap içerisinde mayonez, hardal, acı sos, sirke, turşu ve dereotunu karıştırın.
Ekmek Hazırlanışı:
- Bir kap içerisinde süt ve şekeri karıştırın. Kuru mayayı ekleyin ve 5 dakika oda sıcaklığında mayanın aktifleşmesi için bekletin.
- Ayrı bir kapta un ve tuzu karıştırın. Mayalı karışımı ekleyin. Yumurtayı ekleyin. Tahta kaşık veya stand mikser yardımıyla 8-10 dakika kadar yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru üstü kapalı bir şekilde 20 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamura tereyağını ekleyin. Tereyağı iyice hamurla bütünleşene kadar yoğurun.
- Üzerini streç film ile kapatarak 1 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan 100 grlık bezeler oluşturun. Elinizle yuvarlayarak oval şekiller elde edin.
- Aralarında boşluk bırakarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. Üzerini nemli bir bez ile örtün. 1 saat oda sıcaklığında tekrar mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan ekmeklerin üstüne fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün, susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında 13-15 dakika kadar pişirin.
AFİYET OLSUN