CHEESBURGER (ÇİZBURGER) TARİFİ - Evde kolayca yapabileceğiniz, bir daha dışarda yemek istemeyeceğiniz çizburger, kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzet olmaya devam ediyor. Evinde çizburger yapmak isteyenler için çizburger malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını haberimizde derledik.
Çizburger nasıl yapılır?
Malzemeler:
- 1/2su bardağıılık süt
- 3/4su bardağıılık su
- 3,5su bardağıun
- 1paketkuru maya
- 1tatlı kaşığıtoz şeker
- 150grameritilmiş tereyağı
- 1çay kaşığıtuz
Köfte için:
- 500gramdana kıyma
- 1adetyumurta
- 4çorba kaşığıgaleta unu
- 1tatlı kaşığısirke
- 1çay kaşığıtuz
- 1çay kaşığıkarabiber
İç malzemeler:
- 8dilim cheddar peyniri
- 4dilim domates(halka dilimlenmiş)
- 4dilim soğan(halka dilimlenmiş)
- 4yaprak marul(yıkanmış, kurutulmuş)
- 2-3adet turşu(dilimlenmiş)
- 1yemek kaşığıbarbekü sos
- 1yemek kaşığıketçap
Yapılışı:
- Ilık süt ve ılık suyun içine mayayı, şekeri koyup karıştırın. Üzerine unu ve erimiş tereyağını ekleyin. Tuzu da ekleyin.
- Pürüzsüz ve elinize yapışmayan bir hamur olana dek yoğurun. Minimum 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru 4 parçaya bölün ve yuvarlayın, tepsiye yerleştirin. Tepsi mayası için 5 dakika bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Ardından 180 dereceye ayarlı fırında, orta rafta, yarım saat kadar pişirin.
- Köfte için kıymayı ve yumurtayı bir kaseye alın.
- Üzerine galeta ununu, sirkeyi, karabiberi ve tuzu ekleyin.
- Şekil verdiğiniz köfteleri 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Pişen ekmekleri de fırından alın. İçlerini çekene ve biraz soğuyana kadar dinlendirin.
- Tavayı iyice ısıttıktan sonra köfteleri ve ikiye böldüğünüz ekmekleri kızartın.
- Bir tarafları pişen köfteleri ters çevirin ve üzerine peyniri yerleştirin.
- Cheeseburgeri birleştirmek için ekmeği bir tabağa yerleştirin. Üzerine marulu, domatesi, köfteyi, soğanları ve en son turşuyu ekleyin. Ekmeğin altına ve üstüne bu aşamada dilediğiniz sosları sürebilirsiniz.
- Ekmeği üzerine kapattıktan sonra cheeseburger hazır!
AFİYET OLSUN