KAPALI HAMBURGER TARİFİ - Evde pratik kapalı hamburger yapılışı, malzemeleri ve püf noktaları...

Fast food severlerin vazgeçemeyeceği lezzet olan kapalı hamburger, doyuruculuğuyla yüzleri güldürüyor. Büyük küçük herkesin severek yediği hamburger, tarifi merak ediliyor. Evinde kapalı hamburger yapmak isteyenler için hamburger malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını haberimizde derledik.

KAPALI HAMBURGER TARİFİ - Dışarda yiyilen hamburgeri unutturacak lezzette olan evde yapılan kapalı hamburgerden vazgeçemeyeceksiniz. Büyük küçük herkesin severek yediği hamburger, arama motorlarında 'Kapalı hamburger nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları' sorgulamaları yapıyor. İşte detaylar..

Kapalı hamburger nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 1 kg kıyma
  • 2 dilim ekmek (yada galeta unu)
  • 1 adet rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon

Üzeri için;

  • Cheddar peyniri
  • 2 adet iri soğan

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 2 adet yumurta sarısı üzerine beyazı hamura
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Yapılışı:

  • İlk olarak hamurumuzu yoğuruyoruz uygun bir kaba un hariç bütün malzemeleri alıyoruz güzelce karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
  • Yumuşak bir hamur elde ediyoruz hamurumuzu 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Bu arada bizde köftemizi hazırlıyoruz.
  • Uygun bir kaba bütün malzemeleri alıyoruz güzelce yoğuruyoruz.
  • Köfte harcımızdan iri parçalar alarak elimizde yuvarlıyoruz tavada kızartıyoruz.
  • Soğanları halka şeklinde kesiyoruz tavada karamelize ediyoruz.
  • Hamurumuzdan mandalinadan biraz daha büyük parçalar koparıp elimizde açıyoruz .
  • Üzerine cheddar peyniri koyuyoruz, peynirin üzerine köfteyi, köftenin üzerine soğan, en üstüne tekrar cheddar peyniri koyup hamurumuzu güzelce kapatıyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz .
  • 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz

AFİYET OLSUN

DİĞER HABERLER

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.