MUHAMMARA TARİFİ - İster kahvaltıda ister yemeklerde meze olarak tüketilen Muhammara, iştah kabartan bir tarif olarak biliniyor. Evde pratik Muhammara yapmak isteyenler için Muhammara tarifi haberimizde...
Muhammara nasıl yapılır?
Malzemeler:
- 1su bardağıdomates salçası
- 1su bardağıbiber salçası
- 1su bardağısızma zeytinyağı
- 2su bardağıekmek kırıntısı
- 1su bardağıceviz içi
- 6dişsarımsak
- 2çay kaşığıkarabiber
- 1tatlı kaşığıkimyon
- 2çay kaşığıpul biber
- 1-2daldereotu(ayıklanmış)
- 3-4parçaceviz
- 2yemek kaşığınar ekşisi
Yapılışı:
- Mutfak robotuna; salçaları, ekmek kırıntısını, zeytinyağını, cevizi, soyulmuş sarımsakları ve baharatları ekleyin. Ardından robotu çalıştırın.
- Tüm malzemeleri püre haline gelene dek çekin.
- Tüm malzemelerin homojen bir şekilde karıştığını görünce robotu durdurun. İrili ufaklı ceviz parçaları kalması daha da güzel olur.
- Nar ekşisi ile süsleyin.
- Ceviz parçaları serpin.
- Dereotunu da ekledikten sonra kızarmış ekmeğinizle tadını çıkarın.
Püf noktası:
- Muhammaranın daha lezzetli olması için cevizleri mutfak robotu yerine havanda döverek küçültebilir, çıkan yağı da sos yapımında kullanabilirsiniz.
- Bayat ekmek içi yerine galeta unu da kullanabilirsiniz. 2 kavanoz 6 porsiyon olarak hesaplanmıştır.
AFİYET OLSUN