YAĞ MANTISI TARİFİ - Kayseri mutfağına ait mantı yemeğinin bir de Yağ mantısı yiyenlerin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Sarımsaklı yoğurduyla, kıymalı iç harcıyla sofraların çok tercih edilen yemeği Yağ mantısı tarifi merak ediliyor. Malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları' sorgulamaları yapıyor. İşte detaylar...
Yağ mantısı nasıl yapılır?
Malzemeleri:
İç Harcı İçin:
- 200gramkıyma
- 1adetsoğan
- 1tatlı kaşığıtuz
- 1çay kaşığıkarabiber
- 1çay kaşığıkimyon
- 1çay kaşığıpul biber
Hamuru İçin:
- 3su bardağıun
- 1paketinstant maya
- 2yemek kaşığıyoğurt
- 1tatlı kaşığıtuz
- 1/2su bardağıılık süt
- 1adetyumurta
Sosu İçin:
- 1kaseyoğurt
- 2dişsarımsak
- 1tatlı kaşığıtereyağı
- 2yemek kaşığıdomates püresi
Kızartmak İçin:
- 3su bardağıkızartma yağı
Yapılışı:
İç Harcın Hazırlanışı:
- Soğanı rondodan geçirin.
- Kıyma, soğan ve baharatları bir kasede yoğurun ve iç harcınızın üzerine streç film kapatarak buzdolabında dinlendirin.
Hamurun Hazırlanışı:
- 2,5 su bardağı unu bir kaba eleyin.
- Ilık süt, ınstant maya, yoğurt, tuz ve yumurtayı unla karıştırın.
- Hamurun durumuna göre ölçülü unun kalan kısmını da ekleyin ve ele yapışmaya pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.
- Hamuru yaklaşık 35-40 dakika kadar oda sıcaklığında mayalandırın.
- Mayalanan hamuru oklava yardımıyla inceltin.
- Hamuru büyük kare parçalara bölün ve hazırladığınız iç harcı ortalarına doğru yerleştirin.
- Bohça şeklinde kapatarak kızgın yağda kızartın.
- Fazla yağı süzmesi için önce kağıt havlu üzerinde dinlendirerek emdirin.
- Sosu için; tereyağını eritin ve domates püresini kızgın yağa dökün.
- Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın ve üzerine domates sosu dökün. Kızarttığınız yağ mantılarını sosa batırarak tüketin.
AFİYET OLSUN