KABAK MÜCVERİ TARİFİ Kabak, dereotu, maydonoz, havuç gibi çeşitli malzemelerle hazırlanan ve isteğe bağlı kızartılarak ya da fırında pişirilen mücverin tarifi damak tadına düşkün kişiler tarafından araştırılmaya başladı. Peki, mücver yapmanın incelikleri nedir, mücver nasıl yapılır? İşte lezzetli, çıtır çıtır mücver tarifi...
Mücver İçin Gerekli Malzemeler
Kızartmak için
KABAK MÜCVERİ NASIL YAPILIR?
Afiyet olsun.
TAVADA KABAK MÜCVERİN PÜF NOKTALARI NELERDİR?
Kıvamı tutturabilmek için rende işleminin ardından, kabakları temiz bir tülbente koyun ve suyunu sıkın, harcın içine ekleyeceğiniz un miktarını iyi ayarlayın.
Zeytinyağı, kızartma yemeklerinde yağı çekmediği için hem sağlıklı, hem de lezzetli tarifler yapmanızı kolaylaştıracaktır.
Mücverler piştikten sonra, üzerinde kağıt havlu bulunan bir tabağa yerleştirin. Bu sayede fazla yağ süzülecektir.
Mücveriniz dağılıyor ve kıvamı istediğiniz gibi olmuyorsa, içine az miktarda un ilave edin.
Farklılık katmak için harcın içerisine süt ekleyerek, sütlü kabak mücveri de yapabilirsiniz.
Malzemeleri zenginleştirmek için, kabağa ek olarak patates rendesi de kullanabilirsiniz.
1 PORSİYON KABAK MÜCVER KAÇ KALORİ?
Yağda kızartılan 100 gramlık bir porsiyonda 80 kalori bulunmaktadır. Fırında pişirildiğinde ise kalori miktarı 65'e düşer. Mücverde kalori düşürmenin diğer yöntemi ise tarifin içine un eklememektir. Kabak mücverin diyet versiyonu için kızartma mücver yerine fırında kabak mücver tarifini kullanabilirsiniz.