TUY PALOVİ TARİFİ - Özebkistan'ın ana yemeklerinden biri olan Tuy Palovi (Pilav) et ve sebzeler eşiliğinde sunum yapılıyor. Sofraların vazgeçilmez tamamlayıcılarından biri olan Tuy Pilav, lezzetiyle damak çatlatmaya devam ediyor. Evde Tuy Pilavı yapmak isteyen vatandaşlar için Tuy Pilavı tarifini haberimizde derledik.
Tuy Palovi nasıl yapılır?
Malzemeleri:
- 500 gr dana kuşbaşı
- 400 gr doğranmış havuç
- 2 adet doğranmış büyük soğan
- 100 ml tohum yağı
- 2 baş sarımsak
- 600 ml su
- 150 gr kuru nohut (8 saat suda bekletilmiş)
- 100 gr kuru üzüm
- 450 gr Riso Scotti Jasmin pirinci
- 1 yemek kaşığı toz kişniş
- 2 yemek kaşığı zerdeçal
- 1 yemek kaşığı kimyon tohumu
Yapılışı:
- Kuru üzümleri bir kaseye koyun ve üzerini ılık suyla kaplayın.
- Pirinci su berraklaşana kadar yıkayın.
- Yağı bir tavada ısıtın (wok daha iyi olur); eti bırakın ve kızartın; soğanları ekleyin ve kahverengi olana kadar pişirin; havuçları ekleyin ve 5 dakika pişmeye devam edin.
- Artık malzemelerin karıştırılmaması, katman katman eklenmesi gerekiyor.
- 600 ml su ve ıslatılmış nohutları dökün. S
- uyu kaynatın, ateşi kısın ve sarımsak başlarını ekleyin, dişleri ayırmadan sadece dış kabuğunu çıkarın; Kapağı kapalı olarak 50 dakika pişirin.
- Kuru üzümleri ekleyin ve 10 dakika daha pişirmeye devam edin; zerdeçal, kimyon, kişniş ve tuzu ekleyin. 10 dakika boyunca yavaş ateşte pişirin.
- Sarımsak başlarını çıkarın, pirinci ekleyin ve üzerini suyla kaplayın. Kaynamaya getirin.
- Alevi en aza indirin ve pirinç pişene kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin.
- Servis yapmadan önce pirinci yavaşça karıştırın.
AFİYET OLSUN