PATATESLİ ELMALI TAVUK TARİFİ - Kalabalık sofraların olmazsa olmazı tavuk patates ve elmayla birleşince hem görsel olarak hem tad olarak şölen oluşturuyor. Evde patatesli elmalı tavuk tarifini yapmak isteyenler için patatesli elmalı tavuk tarifi, malzemeleri ve püf noktalarını derledik.
Patatesli Elmalı Tavuk nasıl yapılır?
Malzemeleri:
- 2 tavuk göğüs eti
- 1 sarı Golden elma
- 50 g dilimlenmiş kaşar peyniri
- Biberiye
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 2 orta boy tatlı patates
- Taze biberiye (üzeri için)
Yapılışı:
- Tavuk göğüs etlerini bir bıçak yardımıyla yanından uzunlamasına bir cep oluşturacak şekilde keserek kenara alın.
- Yıkayıp kuruladığınız elmayı yarım ay şeklinde dilimleyin.
- Tavuk göğüs etinin içerisine 5-6 dilim elma ve 4-5 dilim kaşar peyniri yerleştirin.
- Küp doğranmış tatlı patatesleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
- Tavuk göğüs etlerini yerleştirip üzerine zeytinyağı gezdirerek baharatlarla tatlandırın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar 30 dakika pişirin.
- Taze biberiye ile süsleyerek sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN