GÜLLAÇ ŞÖBİYET TARİFİ - Evde Güllaç Şöbiyet yapılışı.. Güllaç ��öbiyet malzemeleri nelerdir?

Büyük küçük herkesin damak tadına uyan, yedikçe yediren güllaç şöbiyet, tatlı saatlerinin vazgeçilmezlerinden olmaya devam ediyor. Evde güllaç yapmak isteyen vatandaşlar arama motorlarında "Güllaç şöbiyet nasıl yapılır? Güllaç şöbiyet malzemeleri nelerdir?" diye arama yapıyor. İşte güllaç şöbiyet tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...

GÜLLAÇ ŞÖBİYET TARİFİ - Şerbetli tatlıların vazgeçilmezlerinden olan şöbiyet, güllaç yapraklarına sarılarak fırında kızartılıyor. Şerbetiyle ağız sulandıran güllaç şöbiyet, tatlı sevenlerin favorileri arasında yer alıyor. Evde güllaç şöbiyet yapmak isteyenler için detaylar haberimizde..

Güllaç şöbiyet nasıl yapılır?

👉Malzemeler:

👉Dolgusu İçin:

  • 4 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin

👉Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon suyu

👉Diğer Malzemeler:

  • 3 adet güllaç yaprağı
  • 4 yemek kaşığı Antep fıstığı
  • 2 su bardağı kaynar süt (güllaç yapraklarını ıslatmak için)
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

👉Yapılışı:

👉Şerbetin Hazırlanışı:

  • Şeker ve suyu derin bir tencereye alın ve kaynatın.
  • Kaynayınca limon suyunu sıkın ve 10-12 dakika daha özleşene kadar kaynatmaya devam edin.

👉Dolgunun Hazırlanışı:

  • Süt, şeker, mısır nişastası, irmik ve vanilini bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin.
  • Muhallebiden daha yoğun bir kıvam elde edene kadar çırpma teliyle çırparak karıştırın.
  • Kıvam alınca soğuması için 1-2 saat dinlenmeye bırakın.

👉Güllaç Şöbiyetin Hazırlanışı:

  • Güllaç yapraklarını ortadan ikiye bölün ve kaynar sütle hafif ıslatın.
  • Islanan güllaç yapraklarının dış kısmını düzgünce içe katlayın ve yağlayın.
  • Yağlanan yaprakların üzerine bir tatlı kaşığı irmikli dolgudan ve bir tutam da Antep fıstığından koyarak muska şeklinde sarın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine güllaç şöbiyetleri dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika nar gibi kızartın.
  • Sıcak tatlıyı ılık şerbete bulayın ve Antep fıstığı serperek servis edin. İşte bu kadar.

🌟AFİYET OLSUN

DİĞER HABERLER

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.