Mısır ekmeği nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Mısır ekmeği tarifi..
Yumuşacık ağızda dağılan bir mısır ekmeği tarifine kim hayır diyebilir ki... Mısır ekmeği glutensiz olması dolayısıyla özel diyet uygulayanlar tarafından da tercih ediliyor. Peki, mısır ekmeği nasıl yapılır? Mısır ekmeği malzemeleri ve tarifi haberimizde..
Haberler Haberleri Yayın Tarihi: 21.12.2023- 23:33 Güncelleme Tarihi: 21.12.2023- 23:33 Evde mısır ekmeği yapılışı tarifi özellikle gastronomi ilgilileri tarafından sıklıkla araştırılıyor. Başta Masterchef olmak üzere pek çok yemek programı ve yarışmasına konu olan mısır ekmeği tarifi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Evde mısır ekmeği yapmak isteyenleriçin yapımı oldukça pratik, besleyici ve doyurucu mısır ekmeği tarifi tam ölçülü malzemeleri ile birlikte haberimizde.
👉MISIR EKMEĞİ MALZEMELERİ:
1/2 su bardağı un4 su bardağı mısır unu1 su bardağı süt1 su bardağı sıvı yağ1 adet yumurta1 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1,5 su bardağı kaynar su1 paket kabartma tozu👉MISIR EKMEĞİ YAPILIŞI
Bir kapta süt, yumurta, yağ, şeker ve tuzu çırpın.Un, mısır unu ve kabartma tozunu eleyin ve karıştırın.Sıcak suyu ekleyin ve yine karıştırın.Borcamınızı veya kalıbınızı tereyağ veya margarin ile yağlayın ve iyice unlayın.Karışımı kalıba boşalttıktan sonra 180 derecede ısınmış fırına verin ve 40 dakika pişirin.🌟AFİYET OLSUN