İtalyan şikesi!
Organizasyon: EURO 2004.. Ülke: Portekiz.. Tarih: 22 Haziran 2004.. Danimarka, İsveç, İtalya ve Bulgaristan aynı gruptaydı ve iki takım çıkacaktı. Son maçlarda şartlar Danimarka ile İsveç'i, Bulgaristan ile de İtalya'yı karşı karşıya getirdi. İtalya kazandığında, İsveç ile Danimarka berabere kaldığında Bulgaristan dışındaki üç takım 5 puanda olacak ve gruptan çıkacak iki takımı "Üçlü averaj" belirleyecekti. Eğer İsveç-Danimarka maçı 2-2 biterse İtalya "Üçlü averaj" kurbanı olacaktı.. Sağanak yağmurda oynanan Danimarka-İsveç maçını Porto'da izledim.. İsveçli ve Danimarkalı taraftarların tribünde açtıkları pankartta şöyle yazıyordu: "Viking kardeşliği; 2-2" Maç "Viking kardeşliği" sayesinde 2-2 bitti ve İtalya ağlayarak elendi.. İtalyan medyası sonucu manşetlerine "Viking şikesi" olarak yansıttı. UEFA Sözcüsü Rob Faulkner, "Şike yok" dedi ama o dönemde UEFA Başkanı'nın İsveçli Johansson olduğunu hatırlatırım. Ahlakın temelinde, "Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapmamalısın.." düsturu yatar...FRANSA'DA DİN KARDEŞLİĞİ
Tesadüfe bakın; EURO: 2016.. Ülke: Fransa.. Tarih: 22 Haziran 2016.. Hırvatlara ve İspanyollara yenilen ama son maçta Çekleri 2-0 yenen Türk Milli Takımı'nın "En iyi üçüncü" olması için Belçika'nın İsveç'le, İtalya'nın İrlanda ile berabere kalması yetiyordu. Belçika kazandı. İtalya, zayıf İrlanda'ya 85'te yediği golle kaybedip Türkiye'yi badem etti... EURO 2016'dan elenen kim; Türkiye ve Arnavutluk.. Bu iki ülkenin dini değerleri nedir: Müslümanlık.. Maçlara ve sonuçlara baktığımızda Fransa'daki kupa "Din kardeşliği" olarak tarihe geçecek. O yüzden göbeğimizi kendimiz kesmeyi öğrenmeliyiz.
UEFA 'ETİK DEĞİL' DİYOR
UEFA'nın 2016 Avrupa Şampiyonası için açıkladığı statüye göre İtalya'nın yaptığı geniş rotasyona benzer durumlar için bir madde bulunuyor. Statünün 5. maddesinin A bendinde, "Federasyonlar, elenene kadar sahaya olabilecek en güçlü takımlarıyla yer alır" ifadesi bulunuyor. İtalya'nın yaptığı rotasyonun UEFA tarafından da etik bulunmadığı bu maddeyle açıklığa kavuşsa da söz konusu maddenin ciddi bir yaptırım uygulama ihtimali bulunmuyor.