Şeftali Kebabı nasıl yapılır? | Şeftali kebabı tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir?
Türk mutfağının en sevilen tadı, büyük küçük kimsenin vazgeçemediği lezzet olan şeftali kebabı, arama motorlarında sıklıkla araştırılıyor. Evde kolay ve pratik şekilde şeftali kebabı yapmak isteyen vatandaşlar için Şeftali Kebabı nasıl yapılır? Şeftali kebabı tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir? sorularının cevabını haberimizde derledik.

ŞEFTALİ KEBABI NASIL YAPILIR? | Büyük küçük herkesin en sevdiği Türk mutfağı lezzetlerinden olan şeftali kebabını evinde yapmak isteyen vatandaşlar, bu benzersiz lezzetin tarifini araştırıyor. Peki Şeftali Kebabı nasıl yapılır? | Şeftali kebabı tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir? İşte damak çatlatan şeftali kebabı tarifi...
EVDE ŞEFTALİ KEBABI NASIL YAPILIR?
ŞEFTALİ KEBABI MALZEMELERİ
- Dana gömlek yağı
- Kuzu da olur
- 250 gr Yağsız kıyma
- 1 baş kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- Kıymanın aldığı kadar galeta unu
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı su
ŞEFTALİ KEBABI YAPILIŞI
- lk iş soğanımızı rendeleyip galeta unuyla yumuşatarak ovuyoz sonra kıymamızı, biberimizi, baharatlar ve tuzuda ekleyip iyce yoğuruyoruz ve bir saat dinlendiriyoz.
- Yıkanıp süzülen gömlek yağımızı köfteye göre kesip sarıyoz, ben ceviz büyüklüğünde köfteler yaptım, gömlek yağınıda el büyüklüğünde kesip sardım resimler yardımcı olacaktır.
- Sardığımız köfteleri fırın tepsisine dizip 200 derecede 25 dakika pişiriyoruz benim fırın bu sürede pişirdi fırından fırına değişiklik oluyor pişirmeyi sizler kendi fırınınıza göre yapabilirsiniz, çok güzel ve kolay bir o kadar da lezzetli bir tarif.
ŞEFTALİ KEBABI PÜF NOKTALARI
- Şeftali kebabını mangalda yapma imkanınız varsa tadı çok daha lezzetli oluyor.
- İsteyen kuzu gömlek yağı da kullanabilir.