Revani nasıl yapılır? | Tam ölçüsüyle orijinal revani tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir?
Osmanlı'dan günümze ulaşan en lezzetli tariflerden biri olan ve hem ekonomik hem de zhmetsiz ve pratik yapılışıyla sıklıkla tercih edilen revani tarifi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Revaniyi tam ölçüsüyle yapmak isteyenler için hem kek hamuru hem şerbetiyle orijinal revani tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını haberimizde derledik.

REVANİ NASIL YAPILIR? | Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan ve en sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alan revaninin tarifi sıklıkla araştırılıyor. Pratik bir şerbetli tatlı yapmak isteyenlerin ilk tercihi olan revaniyi tam ölçüsüyle yapmak isteyenler için tam ölçülü revani malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını derledik. İşte detaylar...
REVANİ TATLISI NASIL YAPILIR?
REVANİ MALZEMELERİ
Kek için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı seker
- Yarım limon suyu
Revani Yapılışı
- İlk olarak şerbet hazırlanır. Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.
- Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır.
- Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.
- Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır.
- Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür.
- 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.
- 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre krem şanti, hindistan cevizi yada fıstık vb. ile süslenerek servis edilir.
REVANİ PÜF NOKTALARI
- Şerbetinizin soğuması için keki yapamaya başlamadan önce yapılmalıdır.
- Kekinizin kabarması için tüm malzemeleri oda sıcaklığında bulundurmalısınız.
- Yumurta ile şeker köpük köpük oluncaya kadar çırpılmalıdır.
- Revani tatlısının şerbeti iyi çekmesini istiyorsanız şerbeti dökmeden önce kekinizi dilimleyebilirsiniz.
- Şerbeti döktüğünüzde kek sıcak şerbet ise soğuk olmalıdır.
__AFİYET OLSUN__