Donat nasıl yapılır? | Donat tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir?
ABD'nin sevilen lezzetlerinden olan şekerli çörek donat, ülkemizde de yaygınlaşmasının ardından tarifi en sık araştırılan yiyecekler arasında yerini aldı. Rengarenk çikolataları ve şekeerlemeleriyle büyük küçük herkesini ştahını kabartan donatı evinde yapmak isteyenler için donat nasıl yapılır sorusunun cevabını, donat tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını haberimizde derledik.
DONAT NASIL YAPILIR? | Rengarenk donatlar sofraları donatsın! Şekerli bir çörek türü olan, yabancı ülkelerde kahvenin olmazsa olmaz eşlikçisi donat, ülkemizde de oldukça yaygınlaştı. Dışarıdan hazır almak yerine evde kendi donatını yapmak isteyenler için yağ çekmeyen rengarenk donat tariflerini haberimizde derledik.
Renkli pasta süsleri ya da beyaz çikolata, Hindistan cevizi vs.
Kızartmak için:
Sıvı yağ
DONUT YAPILIŞI
Sütü ocağa alıp, sıcağa yakın olacak şekilde ısıtalım.
Üzerine maya ve şekeri ekleyelim. Şöyle bir karıştıralım ve üzerini bir kapla kapatıp, 5-6 dk. aktifleşmesini bekleyelim.
Üzerine sıvı yağ, tuz, su, yumurta ve yavaş yavaş un ekleyerek, ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayalım. Bir tepsiye aralıklarla dizelim. Üzerine temiz bir havlu örtüp, sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakalım.
Yarım saat kadar mayalandıktan sonra, ortalarını yuvarlak bir aparatla keselim.