logo

Topik nasıl yapılır? | Topik tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir? - Ermeni mutfağı

Nohut ve patates ile birleşen dış hamurunun top şeklinde yuvarlanması nedeniyle bu ismi alan geleneksel Ermeni mezesi Topik, özellikle Noel ve Paskalya bayramlarının vazgeçilmezi olmuştur. Ülkemiz mutfağına da kolayca adapte olan tahinli mezenin tarifi, arama motorlarında sıklıkla araştırılıyor. Peki Topik nasıl yapılır? | Topik tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir? İşte Ermeni mutfağının en bilindik mezesi topik tarifi...

ABONE OL
primary

Nohut, patates, soğan ve tahinin en güzel buluşması olan Topik, dünya mutfağına da yerleşerek sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yerini aldı. Ermeni kültürü ile özdeşleşen ve aslında tülbentle yuvarlanıp haşlayarak yapıldığından bu ismi alan Topik'in tarifini haberimizde derledik.

ERMENİ MEZESİ TOPİK NASIL YAPILIR?

TOPİK MALZEMELERİ

TOPİK YAPILIŞI

TOPİK PÜF NOKTALARI