Kadınbudu köfte nasıl yapılır? | Kadınbudu köfte tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir?
Osmanlı'nın en sevilen lezzetleri arasında yer alan kadınbudu köfte, tüm dünyanın sevdiği bir lezzet olarak sofralardaki yerini koruyor. Pirinçli harcın kıymayla birleştiğinde ortaya çıkardığı uyumla damak çatlatan kadınbudu köfte tarifi, malzemeleri, yapılışı ve pif noktalarını haberimizde derledik.

KADINBUDU KÖFTE TARİFİ | Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelerek sofraları süsleyen, özel günlerde sıklıkla tercih edilen ve büyük küçük herkesin işt ahla yediği kadınbudu köfte, son zamanların en çok araştırılan yemek tarifleri arasında yerini aldı. Peki Kadınbudu köfte nasıl yapılır? - Kadınbudu köfte malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde....
KADINBUDU NASIL YAPILIR?
Kadınbudu Köfte Malzemeleri
- 300 gram kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 soğan
- 2 yumurta ( biri içine, biri kızartırken kullanılacak)
- Tuz
- Karabiber
- Kızartmak için sıvı yağ
- Galeta unu ( bulamak için )
Kadınbudu Köfte Yapılışı
- Pirinçler haşlanır ve suyu süzülür.
- Soğanlar yemeklik doğranır ve az sıvı yağda öldürülür.
- Kıymanın yarısı soğanların içine koyulup rengi dönene kadar kavrulur.
- Kavrulan soğan ve kıymanın yağı iyice süzülüp karıştırma kabına alınır.
- Suyu süzülen pirinçler de kaba alınır. Çiğ bıraktığımız kıymanın yarısı da eklenir.
- Üzerine bir yumurta, tuz, karabiber koyulup güzelce yoğrulur.
- 10-15 dk dinlendirilir ve şekil verilir. (kıvamını ayarlamak için yarım su bardağı kadar galeta unu koyulabilir)
- Şekil verilen köfteler önce galeta ununa sonra kırılıp çırpılmış olan yumurtaya bulanır ve kızgın yağda kızartılır.
Kadınbudu Köfte Püf Noktaları
- Pirinçleri çok fazla haşlamamalısınız aksi halde dağılabilir. O yüzden biraz diri bırakmanız daha iyi olacaktır.
- Köfte harcını güzel bir şekilde yoğurmalı ve malzemelerin birbiri ile özleşmesini sağlamalısınız.
- Köfte harcının üzerini streçleyerek buzdolabına kaldırmalı ve 2 saat kadar dinlendirmelisiniz.