logo

Patlıcan çığırtma tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir?

Cızır cızır kızarırken çıkarttığı ses nedeniyle bu isim verilen patlıcan çığırtma, Bergama yöresine özgü bir yemektir. Ana yemek olarak da kullanılan ancak daha çok meze olarak tercih edilen çığırtmayı evinde yapmak isteyenler için 'Patlıcan çığırtma tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir?' sorularının cevabını haberimizde derledik.

ABONE OL
primary

PATLICAN ÇIĞIRTMA TARİFİ | Bergama yöresine ait zeytinyağlı bir yemek olan patlıcan çığırtma, daha çok meze olarak tercih edilmekle birlikte ana yemek olarak da sofralarda yer alır. Patlıcan kızarırken çıkan sesten dolayı bu ismin verildiği patlıcan çığırtmayı evinde hazırlamak isteyenler için Patlıcan Çığırtma tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını derledik. İşte detaylar...

PATLICAN ÇIĞIRTMA TARİFİ

Patlıcan Çığırtma Malzemeleri:

Patlıcan Çığırtma Yapılışı: