CANTIK PİDE TARİFİ | Cantık Pide nasıl yapılır?
Tatar Kırım mutfağının meşhur yemeklerinden biri olan, kuzu etiyle yapılan ve çıtır hamuru, lezzetli iç harcı hem göz hem karın doyuran lezzet olan Cantık Pide tarifi, en çok araştırılan yemek tarifleri arasındaki yerini aldı. Yağsız tavada kızartılan leziz Cantık Pide tarifini araştıranlar için Cantık Pide malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını haberimizde derledik.

CANTIK PİDE TARİFİ | Cantık pide evde kolayca yapmak isteyen vatandaşlar arama motorlarında Cantık pide tarifini araştırıyor. Sofraların sevilen lezzetlerinden olan ve aslen Tatar Kırım mutfağına dayanan Cantık pideyi kendi evinde, kendi mutfağında yapmak isteyen vatandaşlar için Meşhur Cantık Pide malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını derledik. İşte detaylar...
CANTIK PİDE NASIL YAPILIR?
CANTIK PİDE MALZEMELERİ
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant kuru maya
- 1 yumurta beyazı (Sarısı üstüne)
- 7-8 su bardağı un
Üzerindeki harç için:
- 300-400 gr kıyma
- 2-3 adet yeşil biber
- 1-2 adet kırmızı biber
- 1 büyük soğan
- 2-3 dış sarımsak
- 2 büyük kabuğu soyulmuş domates
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber, toz biber, kekik
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
CANTIK PİDE YAPILIŞI
- Öncelikle harcımızı hazırlayalım.
- Karıştırma kabının içine kıymayı koyup kalan malzemeleri rondodan geçirip üzerine ekliyoruz. Baharatı da ilave ettikten sonra harcımız hazır
Hamur için:
- Ilık süt ılık su, şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırıp 5dk bekletin.
- Sonra sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Ardından unu yavaş yavaş ekleyip en az 5 dk yoğurun.
- Yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edilecek.
- Sonra üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin hamur iki katına çıkınca iki yoğurup maya kokusunu çıkarın.
- Elinizi hafif yağlarayarak hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak tepsiye dizin.
- Aralıklı bir şekilde ben 5 adet dizdim.
- Bu hamurdan bu ebatlarda toplam 14 adet pide çıkıyor.
- Hamurların ortasını bastırarak inceltin (ben bunun için bardak kullandım)kenarları yüksek kalacak şekilde ayarlayın.
- Hazırladığımız harçtan pidelerin ortasına bolca koyup yayın.
- 10-15 dk tepside dinlendirip yumurta sarısını sürdükten sonra 190° inceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
CANTIK PİDE PÜF NOKTALARI
Üzerine sürdüğünüz yumurta sarısının içine 3-4 damla su koymanız, pidelerin daha parlak görünmesini sağlayacaktır.
AFİYET OLSUN