logo

KONYA BIÇAK ARASI TARİFİ

Konya'nın meşhur lezzetlerinden biri olan etli ekmeği farklı bir şekilde yeniden sofralara getiren Bıçak Arası, büyük küçük herkesin keyifle yediği tat olarak mutfakları şenlendirmeye devam ediyor. Evde kolayca Konya'nın meşhur bıçak arası pidesini yapmak isteyenler arama motorlarında bıçak arası malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını araştırıyor. İşte Konya'nın en leziz yemeklerinden olan bıçak arası tarifi...

ABONE OL
primary

KONYA BIÇAK ARASI TARİFİ | Konya yöresine özgü ve bu yörelerde sıkça yapılan bir çeşit ince ve kenarsız içli pide türü olan etli ekmeğe benzeyen ve yeni bir tat kazandıran bıçak arası ile damak çatlatıyor. Pratik yapımı ve büyük küçük herkesin hayran kaldığı tadı ile sevilen bıçak arasının tarifini biz de haberimizde derledik. İşte Bıçak arası etli ekmek malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...

BIÇAK ARASI PİDE NASIL YAPILIR?

BIÇAK ARASI MALZEMELERİ

Hamuru için;

Üzeri için;

BIÇAK ARASI YAPILIŞI

Öncelikle hamurumuzu yapıp mayalanmaya bırakalım.

O mayalanırken bir yandan üstünün harcını hazırlayalım: Kuşbaşı etleri çok küçük doğrayalım.

Domatesi biberi de aynı şekilde küçük küçük doğrayalım, baharatımızı katıp karıştıralım.

Hamur mayalandıktan sonra küçük bezeler haline ayıralım.

Hamuru ince uzun bu şekilde açıp üstüne harç sürüp yağlı kağıtlı fırın tepsimize dizelim ve 200 derecede pişirelim. İlk sıcağını attıktan sonra servis edelim.

BIÇAK ARASI PÜF NOKTALARI

__AFİYET OLSUN__