BALIK BURGER TARİFİ - Evde Balık Burger yapılışı, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları

Enfes levrek tadıyla, ekmeğinin yumuşaklığı ile birleşince leziz bir tad ortaya çıkıyor. Son zamanların en çok araştırılan tarifleri arasında yerini alan Balık burger, tarifi, malzemeleri yapılışı ve püf noktalarını haberimizde derledik...

BALIK BURGER TARİFİ - Balık severlerin vazgeçemeyeceği tarif Balık burger, son zamanların en çok araştırılan tarifleri arasında yerini aldı. Peki balık burger nasıl yapılır? İşte malzemeleri, yapılışı, püf noktaları...

Balık burger nasıl yapılır?

Malzemeleri:

Balık Kaplaması İçin:

  • 1 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 6 adet buz
  • 2 adet levrek fileto

Kızartmak İçin:

  • 2 su bardağı ayçiçek yağı

Sosu İçin:

  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığıacı sos
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 5 adet kornişon turşu
  • 1 avuç dereotu

Burger Ekmeği İçin:

  • 330 gram un
  • 1 tutam tuz
  • 150 gram süt (oda sıcaklığında)
  • 30 gram şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adetyumurta (orta boy)
  • 70 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

Süslemek İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı susam

Yapılışı:

Balık Hazırlanışı:

  • Balık filetoları ikişer eşit parçaya kesin ve varsa kılçıklarını alın.
  • Un, tuz, maden suyu ve sirkeyi karıştırın. Buzları ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Balıkları harca batırın. Fazlasını süzün. Kızgın yağda arkalı önlü 4-5 dakika pişirin.

Sos Hazırlanışı:

  • Turşu ve dereotunu ince ince kıyın.
  • Bir kap içerisinde mayonez, hardal, acı sos, sirke, turşu ve dereotunu karıştırın.

Ekmek Hazırlanışı:

  • Bir kap içerisinde süt ve şekeri karıştırın. Kuru mayayı ekleyin ve 5 dakika oda sıcaklığında mayanın aktifleşmesi için bekletin.
  • Ayrı bir kapta un ve tuzu karıştırın. Mayalı karışımı ekleyin. Yumurtayı ekleyin. Tahta kaşık veya stand mikser yardımıyla 8-10 dakika kadar yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru üstü kapalı bir şekilde 20 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamura tereyağını ekleyin. Tereyağı iyice hamurla bütünleşene kadar yoğurun.
  • Üzerini streç film ile kapatarak 1 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan 100 grlık bezeler oluşturun. Elinizle yuvarlayarak oval şekiller elde edin.
  • Aralarında boşluk bırakarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. Üzerini nemli bir bez ile örtün. 1 saat oda sıcaklığında tekrar mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan ekmeklerin üstüne fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün, susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180°c fırında 13-15 dakika kadar pişirin.

AFİYET OLSUN

DİĞER HABERLER

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.