YAĞ MANTISI TARİFİ - Evde Yağ mantısı yapılışı, malzemeleri ve püf noktaları...

Bir tanesiyle doyuran Yağ mantısı, mutfakların en sevilen lezzetlerinden biri haline gelen bir tariftir. Evinde kıymalı Yağ mantısı yapmak isteyenler için Yağ mantısı malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını haberimizde derledik.

YAĞ MANTISI TARİFİ - Kayseri mutfağına ait mantı yemeğinin bir de Yağ mantısı yiyenlerin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Sarımsaklı yoğurduyla, kıymalı iç harcıyla sofraların çok tercih edilen yemeği Yağ mantısı tarifi merak ediliyor. Malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları' sorgulamaları yapıyor. İşte detaylar...

Yağ mantısı nasıl yapılır?

Malzemeleri:

İç Harcı İçin:

  • 200gramkıyma
  • 1adetsoğan
  • 1tatlı kaşığıtuz
  • 1çay kaşığıkarabiber
  • 1çay kaşığıkimyon
  • 1çay kaşığıpul biber

Hamuru İçin:

  • 3su bardağıun
  • 1paketinstant maya
  • 2yemek kaşığıyoğurt
  • 1tatlı kaşığıtuz
  • 1/2su bardağıılık süt
  • 1adetyumurta

Sosu İçin:

  • 1kaseyoğurt
  • 2dişsarımsak
  • 1tatlı kaşığıtereyağı
  • 2yemek kaşığıdomates püresi

Kızartmak İçin:

  • 3su bardağıkızartma yağı

Yapılışı:

İç Harcın Hazırlanışı:

  • Soğanı rondodan geçirin.
  • Kıyma, soğan ve baharatları bir kasede yoğurun ve iç harcınızın üzerine streç film kapatarak buzdolabında dinlendirin.

Hamurun Hazırlanışı:

  • 2,5 su bardağı unu bir kaba eleyin.
  • Ilık süt, ınstant maya, yoğurt, tuz ve yumurtayı unla karıştırın.
  • Hamurun durumuna göre ölçülü unun kalan kısmını da ekleyin ve ele yapışmaya pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.
  • Hamuru yaklaşık 35-40 dakika kadar oda sıcaklığında mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru oklava yardımıyla inceltin.
  • Hamuru büyük kare parçalara bölün ve hazırladığınız iç harcı ortalarına doğru yerleştirin.
  • Bohça şeklinde kapatarak kızgın yağda kızartın.
  • Fazla yağı süzmesi için önce kağıt havlu üzerinde dinlendirerek emdirin.
  • Sosu için; tereyağını eritin ve domates püresini kızgın yağa dökün.
  • Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın ve üzerine domates sosu dökün. Kızarttığınız yağ mantılarını sosa batırarak tüketin.

AFİYET OLSUN

DİĞER HABERLER

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.