logo

Perde pilavı nasıl yapılır? | Perde pilavı tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir?

Özel günlerin vazgeçilmez lezzeti, bademi, fıstığı, içindeki tavuğu ve üzerindeki hamuruyla büyük küçük herkesin sevdiği bir yemek olan Siirt yöresine ait perde pilavının tarifi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Perde pilavı nasıl yapılır? Perde pilavı tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir? Soruların cevapları haberimizde...

ABONE OL
primary

Bayram ve düğün günlerinin en sevilen lezzetleri arasında yer alan perde pilavı, yıllardır büyük küçük herkesin damak zevkine hitap ederek günümüze kadar hiç değişmeden geldi. Yörelere göre içine konulan malzemeler farklılık gösterse de yiyen herkesin damağını çatlatan perde pilavının tarifi merak ediliyor. Peki perde pilavı nasıl yapılır? Perde pilavı tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir? İşte tüm merak edilenler...

PERDE PİLAVI TARİFİ

MALZEMELERİ

İç Pilavı için:

Hamuru için:

PERDE PİLAVI TARİFİ VE YAPILIŞI

İç Pilav Tarifi:

Hamur Tarifi:

PERDE PİLAVI PÜF NOKTALARI

👉Pilavın lezzetli olması için herkesin bildiği ve tercih ettiği gibi butların suyu ile tavuk suyuna pilav yapmalısınız.

👉Pilavınızı daha sonra tekrar fırında pişireceğiniz için ilk başta tam olarak pişirmemelisiniz. Pirinçler biraz diri kalmalı.

👉Hamurunuzu 1 büyük 1 küçük olacak şekilde ayırmalısınız ve küçük olanı pilavın üzerine kullanmalısınız.

👉Perde pilavının görünüşünü güzelleştirmek için hamuru sermeden önce kabın tabanına badem sıralayabilirsiniz.