MİDYE TAVA TARİFİ - Enfes sokak lezzetlerinden biri olan Midye, deniz ürünleri sevenlerin bayılarak yediği yemeklerden biri olmaya devam ediyor. Sahilde, seyyar satıcılardan ayaküstü bol limon sıkarak yediğimiz Midyeyi evde de mükemmel Midye Tava tarifi ile yapabilirsiniz. İşte en kolay tarifiyle Midye Tava tarifi.
Midye Tava nasıl yapılır?
Malzemeler:
Midye İçin:
- 30 adet midye (Ayıklanmış)
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 adet soda
Bulamak İçin:
- 2 yemek kaşığı un
Kızartmak İçin:
- 1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
- Un, yumurta, soda ve karbonatı bir kasede çırpın.
- Ayıklanmış ve temizlenmiş midyeleri çöp şişlere aralıklı olarak dizin. (Dilerseniz direkt olarak, çubuk kullanmadan da pişirebilirsiniz.)
- Bir kaseye unu alın. Midyeleri arkalı önlü una bulayın.
- Ardından hazırladığınız karşıma bulayın ve bekletmeden kızgın ateşe alın.
- Arkalı önlü her tarafı altın sarısı olana kadar pişirin. Havlu kağıt serili bir tabağa alın.
- Yanında limonlu ve yeşillikli bir salata ile servis edebilirsiniz
Püf Noktası:
- Çubuk kullanmamızın nedeni sos ve unun her yere yayılmaması. Midyeleri çubuğa dizerken muhakkak aralık bırakın.
AFİYET OLSUN